Den där jäkla klänningen

När Jasmine vaknade i morse fick jag sova vidare - riktigt skönt och uppskattat! 💕
Jag vaknade visserligen några gånger, men klev till slut upp strax efter 10. Åkte till stallet och red - det kommer i nästa inlägg. Sen har jag och Jasmine varit själva hela eftermiddagen och kvällen - vi har haft det supermysigt!
Idag har jag läst överallt om den där klänningen, vilken färg har den, bla bla bla.. Först trodde jag det var ett skämt - "klart som korvspad att den är vit och guld". Så tänkte jag bara första gången jag såg den. Senare har den varit blå och svart varje gång.
 
Har någon missat det, så är det den här;
 
http://www.expressen.se/mode/vilken-farg-har-den-har-klanningen/
 
Originalet finns att köpa här;
http://www.romanoriginals.co.uk/invt/70931
 
Varför ser man den så olika? 
http://www.wired.com/2015/02/science-one-agrees-color-dress/
 

Fullspäckad dag

Jag har hållit igång bra precis hela dagen. Började vid 04 inatt/imorse. Då ringde brorsan och ville ha skjuts hem från stan. Snäll som jag är ställde jag upp! Ca 2 timmar senare kom jag hem och hoppades att Jasmine skulle sova till typ 8, men inte då. Jag hann inte somna förns hom vaknade och ville kliva upp. Tog fram kläder till henne (hon ska absolut byta från pyjamas/nattlinne till "vanliga kläder" direkt när hon vaknar). Sen fick hon kolla på barnprogram typ en timme innan frukosten.
 
På förmiddagen hade jag en helkroppsmassage inbokad. Det var första gången jag var på det (fick slå ihop januaris och februaris halvkroppsmassager till en helkropp). Jätteskönt och riktigt trevligt när man har något stort gemensamt med massören. En timme gick fort, men det är snart dags igen! 
 
Medan jag ändå var i stan passade jag på att hälsa på Linnéa en sväng, köpa varma stallskor och luncha.
Hem en snabbis för att tvätta håret, fixa mig lite och ta med mat till jobbet. Självklart hittade jag ingen mat, så det blev en snabb runda genom affären.
 
Kvällen bjöd på torsdagsdans (med två av brukarna på jobbet), riktigt kul! Väldigt blandat med folk; allt från de som satt i rullstol till duktiga styrdansare, luftgitarrspelare, och de som dansade för sig själva. Men de allra flesta var riktigt glada, och det var så kul att se!
 
I brevlådan hade det trillat ner ett skinnfordal till min almanacka 😃
 
 

Vecka 18

Barnet
Barnet är nu 12,5-14 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 125 g i början av veckan och ca 160 g vid veckans slut. Det är en enormt aktiv period för barnet nu, det sparkar, gör grimaser, slår kullerbyttor och vrider sig. Just ditt barns unika fingeravtryck börjar framträda. I denna vecka görs vanligtvis en ultraljudsundersökning (screening) för att fastställa beräknat datum för förlossningen. Plus/minus 2 veckor. Nu kan man ofta se barnets kön. Ultraljudet är ett fosterdiagnostiskt instrument och man tittar på alla stora organ och strukturer för att få en uppfattning om barnet har utvecklats normalt samt för att lokalisera moderkakans läge. 
 
Mamma
Nu känner du kanske barnets rörelser som kurrande i magen eller som lite lätt fladdrande. Det kan också dröja ytterligare någon eller några veckor tills du känner de första fosterrörelserna. Det är väldigt individuellt. Du är troligtvis piggare nu och kan även få en ökad sexlust eftersom de höga östrogenhalterna i din kropp får blodmängden i bäckenområdet att öka. Samlag under graviditeten är helt riskfritt, men prata med din barnmorska om du är orolig.
 
Partner
I vecka 17-18 är det vanligtvis dags för ultraljud. Ni kan alltså få se ert barn för första gången vilket är en omvälvande upplevelse. På en del mottagningar får man bilder eller en video som ni kan ta med er hem.
 
 
Egna tankar
En vecka kvar till ultraljud, jag längtar bara mer och mer! 
Jag känner lite mer och mer rörelser, men absolut inte lika mycket som jag gjorde med Jasmine. 
Nu känner jag mig frisk, och mycket piggare än jag varit tidigare det här året. 
Det går bättre och bättre att äta, och illamåendet är bara en stund på morgonen. 
Visa fler inlägg