Veckans fredagsmys

Fredagen började tidigare än vanligt. Jasmine skulle vara på förskolan redan 08:20, för att ta bussen till stan där de skulle se på teater. Det tyckte hon var roligt! 

 
Under tiden hon var borta fixade jag det sista på hennes kalas-inbjudningar. Jag hann även pumpa ut en burk med bröstmjölk till neonatalavdelningen. 
 
När vi hade hämtat henne från förskolan gick vi raka vägen till Sara och hennes familj. Där blev vi bjudna på nybakad sockerkaka. Jättegott! Tjejerna hade roligt tillsammans, och Sam sov som vanligt. 5 timmar i streck idag igen. Trött kille ♡ 
 
 
Till middag blev det pizza. Som vi fick vänta på i 1 timme och 15 minuter! Till slut blev vi mätta i alla fall.
 

Unga föräldrar och efterkoll

Idag har jag och småttingarna varit till Gläntan på unga föräldrar-gruppen. Vi var bara två mammor+våra barn. Sam sov hela tiden från att vi gick hemifrån till förskolan med Jasmine, genom bilturen, hela tiden vi var på Gläntan, bilturen hem, när vi gick för att hämta Jasmine, hem, och bilturen till mvc. 

Vilda hade jättekul! Hon lekte mycket i dockrummet och ännu mer i pysselrummet, där hon hittade en playdoo-deg och en massa roliga bak-tillbehör. 
Idag var "Bryggan" på besök. De hjälper föräldrar i sitt föräldraskap och det är skönt att bolla lite tankar med dem. Jag tog upp att Jasmine har börjat retas, och hur ska man göra då? Bestraffning funkar inte långsiktigt. OM man ska bestraffa så måste vi berätta redan innan hon gör något fel om vad hon kan få för "straff" om hon gör sig eller så. Så hon är beredd på det. Annars har det inte någon effekt. 
Och att all uppmärksamhet är uppmärksamhet. Om man förstorar upp något kommer barnet fortsätta med det. Det man uppmärksammar mest kommer barnet göra mest. Rätt eller fel? Uppmärksamma det barnet gör bra mer än det barnet gör fel. Gör barnet ett stort fel ska man säga på en gång att så gör man inte, och sen gå vidare. Svårt? Japp. Det är inte lätt att vara förälder, men det är underbart ändå. 
 

Sen var det dags för besiktning av mamman och insättning av spiral. När jag kom till apoteket fanns inte spiralen där (det är en ny sort), då ville jag bara vända hem igen och göra efterkollen samtidigt som insättningen. Det är ju ingen höjdare att ligga där i gungstolen direkt, det gör jag gärna så sällan jag behöver. Men jag gick dit och kollades upp ändå. Och så fick jag en ny tid. 

Jag blev i alla fall godkänd med läkning, knipningar och så. 👌

Mat till de minsta människorna

Nu händer det grejer ska ni veta. Godheten i mig har än en gång visat sig. 

Jag har länge velat donera bröstmjölk till neonatalavdelningen. Till de små, små bebisarna. Jag har pratat med avdelningen i telefon några gånger. Första gången skulle de ringa upp, men gjorde inte det. Några dagar senare ringde jag igen, och skulle bli uppringd. Det blev jag idag, ännu några dagar senare. 
För att bli donator måste mån fylla i ett par papper med olika frågor om t.ex. sjukdomar, medicin, och liknande. Och så måste man lämna ett blodprov. 
Idag när älsklingen vaknade (nattskift) tog jag med Sam och åkte till sjukhuset för att fixa detta. Det var trevlig personal på neonatalavdelningen. När jag hade fyllt i pappret skickades en remiss om provtagning till Lab, så vi gick raka vägen dit. Och kom 5 minuter efter att de stängde. Faaan tänkte jag. 
Men jag gick upp till Neo igen och fick en sköterska där att ta prover i stället. Det fanns inga grejer någonstans (eller som Pippi skulle sagt; "det är ingen ordning på allting och man hittar inte vartenda dugg"). Till slut fanns alla grejer på plats, och jag som är så svårstucken lyckades inte ge en enda droppe blod. Sen var det slut på rör, så sköterskan fick gå ett par våningar ner för att hämta nya. Sen kom det tillbaka en annan som stack nästa gång, och det lyckades. 
Men vilket stök. 
 
Jag fick i alla fall med mig ett gäng koppar hem som jag ska pumpa ut mjölk i, och hoppas att blodprovet blir godkänt! Jag har säkert jättebra värden och världens bästa mjölk! 
 
Visa fler inlägg