Idag har jag och småttingarna varit till Gläntan på unga föräldrar-gruppen. Vi var bara två mammor+våra barn. Sam sov hela tiden från att vi gick hemifrån till förskolan med Jasmine, genom bilturen, hela tiden vi var på Gläntan, bilturen hem, när vi gick för att hämta Jasmine, hem, och bilturen till mvc. 

Vilda hade jättekul! Hon lekte mycket i dockrummet och ännu mer i pysselrummet, där hon hittade en playdoo-deg och en massa roliga bak-tillbehör. 
Idag var "Bryggan" på besök. De hjälper föräldrar i sitt föräldraskap och det är skönt att bolla lite tankar med dem. Jag tog upp att Jasmine har börjat retas, och hur ska man göra då? Bestraffning funkar inte långsiktigt. OM man ska bestraffa så måste vi berätta redan innan hon gör något fel om vad hon kan få för "straff" om hon gör sig eller så. Så hon är beredd på det. Annars har det inte någon effekt. 
Och att all uppmärksamhet är uppmärksamhet. Om man förstorar upp något kommer barnet fortsätta med det. Det man uppmärksammar mest kommer barnet göra mest. Rätt eller fel? Uppmärksamma det barnet gör bra mer än det barnet gör fel. Gör barnet ett stort fel ska man säga på en gång att så gör man inte, och sen gå vidare. Svårt? Japp. Det är inte lätt att vara förälder, men det är underbart ändå. 
 

Sen var det dags för besiktning av mamman och insättning av spiral. När jag kom till apoteket fanns inte spiralen där (det är en ny sort), då ville jag bara vända hem igen och göra efterkollen samtidigt som insättningen. Det är ju ingen höjdare att ligga där i gungstolen direkt, det gör jag gärna så sällan jag behöver. Men jag gick dit och kollades upp ändå. Och så fick jag en ny tid. 

Jag blev i alla fall godkänd med läkning, knipningar och så. 👌
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress