Jag är helt slut. Både fysiskt och psykiskt. Och jag tror att mycket av den fysiska tröttheten egentligen är psykisk. Både igår och idag har vi haft så många bråk här. Med Jasmine. 
Idag har vi tagit tid på måltiderna. Hon har fått 30 minuter på sig för frukost, lunch och middag. 20 minuter vid mellanmål/kvällsfika. Det ena efter det andra är fel, jag är en dum bajskorvmamma, fis, bajs, bebis osv. 
T.ex. Till mellis fick hon välja mellan en frukt eller macka. Hon valde frukt. Åt några tuggor, sen var det en massa fel. Nån prick på det, så jag åt upp pricken. Då ville hon inte äta för att jag hade ätit på det. Då tog hon en macka, och efter ett par tuggor vägrade hon äta den eftersom hon trodde det hade kommit en fis på den.
 
Vid middagen åt vi en ny rätt med kyckling, ris och en sås gjord på yoghurt, mango, koriander, vitlök, salt, peppar. Hon fick sås på gaffeln och viftade omkring med den så det blev sås i halva köket. När hon till slut åt det andra runt omkring såsen gick det bra. Och efter 20 minuter märkte hon att "jag gillade visst den här såsen". 
 
Samma visa varje gång. HUR GÖR MAN?! Man ska välja sina strider, men det är ju samma hela tiden, och hon behöver äta. Idag orkade hon inte ens gå ut och leka när Vilda var ute på gården. 
 
Det gör så ont i mig, jag blir så ledsen. 
Linda

Hej hjärtat! Jag tror att hon kanske behöver mer ensamtid med dig som jag skrev en annan gång. Kanske har blivit lite mycket med ett nytt syskon även om hon älskar sin lillebror! Vet att det kan bli svårt eftersom du ammar. Men låt henne vara med vid matlagning och hjälpa till att röra omkring i kastruller o så. Det hjälpte mina barn. Förstår att det är jättesvårt. Är ju själv ung mamma. Fic första vid 21. Massa kramar från Linda

Svar: Ja vi får satsa mer på att ha henne med vid matlagningen! :) Kram
Ereeka

Farmor Carina

Jag tror också det är viktigt att Jasmine får vara med i matlagningen, då ser hon vad som stoppas ner i maten och har varit delaktig. Då vet hon att det tex är kryddor som har tex svart, orange färg och i maten är det då ok. Tror också det är viktigt att få hemlagad mat där hon kan ha fullständig koll hur den är gjord mot färdigköpt mat då blir hon nog mer osäker .
Detta kommer säkert lösa sig men känns jobbigt just nu!
Det viktigaste är att ni är medvetna och har sett hennes problem, det är kanske ett uttryck att hon har fått en lillebror och får vara stora syster men behöver få vara liten också.
Hon är ju inte undernärd så jag tror inte ni ska göra så stor grej av det för då blir det nog bara värre.
Hon kanske känner att hon får mer uppmärksamhet fast på fel sätt när hon hittar fel på maten.
Lycka till kram

Svar: "All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet" sägs det ju. Kram!
Ereeka

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress