Lilla otursfågel

Idag hände något läskigt. Jag fick sovmorgon, längsta sen jag vet inte när (det var inte det som var läskigt, det var otroligt skönt). Jag vaknade vid 12tiden när Micke ringde och berättade att han var på väg in till akuten med Sam som klämt av sig fingret. Han hade tippat en blomkruka som landade på fingret. Krukan höll, men inte fingret. Fingertoppen gick nästan helt av, så den hängde i en liten bit bara. Nageln ramlade av på golvet. (Jag såg det inte, eftersom jag sov.) 

Inne på akuten fick Sam bedövningssalva på såret och på handen där han skulle få dropp. Han skulle sövas och få fingertoppen fastsydd. När det var dags fick de höra att han skulle inte alls sövas. I stället blev det någon supp som gjorde honom dåsig. Till slut blev i alla fall toppen ditsydd och omlagd. Det blev dags för röntgen, och då hade han råkat få av sig omslaget. Röntgen gick bra och han fick ett nytt omslag som ska sitta tills efterkollen på tisdag. 
 
Det var så hemskt att inte vara med honom på sjukhuset, att inte kunna krama, gosa, trösta, amma, sjunka in i hans fina ögon.