Höstlovsvecka

Måndag 30 oktober. Herregud, snart är det slut på det här året känner jag. Om två dagar börjar årets näst sista månad. 

Måndag betyder också hämta ut veckans matkasse och storhandla det som behövs i veckan. Jag och barnen tog bussen till Mickes jobb så vi kunde åka direkt till Kvantum därifrån. 
 
Innan vi åkte sorterade jag böckerna i färgordning, efter regnbågen. Och svart till vitt. 
Rainbow 😉 synd att jag inte tog kort på "före". Men då var böckerna sorterade efter kategori, och barnböckerna stog ibland i storleksordning, och det såg så rörigt ut. Nu blev det lite mer harmoniskt att se på tror jag 😉 Det här är långt ifrån alla böcker vi har. De som hade för många färger på ryggen (visst heter det så?) fick stå bakom de andra, och alla mina böcker från bokklubbar står i en annan bokhylla.
Jasmine är jätteduktig på att åka buss! Hon börjar kliva på vant och sätta sig på den plats hon själv vill, och så startar hon något spel eller serie på min gamla mobil.
Vilda sov i vagnen. Hon somnade långt innan vi ens funderade på att gå till bussen. Här snackar vi timmar. Och så vaknade hon när vi var framme på Mickes jobb.
Sam sov i sjalen 💕
Dagens middag: kalkon- och paprikagryta med zucchini. Det var lätt Och gick snabbt att göra. Jag tyckte det var jättegott, men ingen av barnen åt något och Micke tålde inte burken med paprikasoppan (den innehöll 2 matskedar kokosmjölk läste jag mig till efter att jag hade hällt den i resten av maten).
 

Kvällen var kaos. Eller ändå från affären egentligen. Men till slut somnade alla barnen. Sam somnade i sin säng, Vilda ovanpå mig i våran säng och Jasmine somnade i soffan med Micke. Vi föräldrar somnade också så. Men nu är det dags att sova vidare i sängen. 💕

Vintertid

Det här med vintertid är verkligen inte gjort för oss med småbarn. De vaknar t.ex. 5 i stället för 6 och struntar i att sova den där extra timmen, och sen blir de trötta tidigare såklart.  

Själv fick jag skön sovmorgon. 
 
Och så var det ju söndag idag. Äventyrssöndag. Jasmine ville inte på något äventyr, men till slut fick vi med henne och så gick vi till en ny lekplats. Inte nybyggd eller så, säkert ganska gammal. Men vi har aldrig varit där förut. 
Vi har börjat med ett nytt spel också. Ungefär som Pokémon go fast annat. Det lockade också med Jasmine ut, tills hon fick slut på batteri. Jag stör mig lite på att inte alla hus syns på kartan. På Pokémon go syns verkligen varje byggnad. Men man vänjer sig väl. 
 

Tidigare i veckan ställde jag mig i kö på Jumping fitness som skulle vara ikväll. Och strax innan det började fick jag ett meddelande om att jag fått en plats. Och jag hann inte avboka, så det var bara att gå dit. Det var jättekul såklart. Jag blev väldigt svettig och jag gjorde så bra ifrån mig som jag kunde. Det är det jag ska sträva efter. Jag vill inte gå därifrån och tänka "jag kunde gjort det bättre", i stället tänker jag "jag gjorde mitt bästa". Det känns bra.

Pumpatider

Det blev en väldigt lång dag. Visserligen är alla dagar oftast fullspäckade, men idag var det rätt tungt. Micke var på after work igår, så han har varit svag idag. Jag har fixat en massa med en pumpa. Jasmine köpte en pumpa igår, så idag har jag både skurit ut ett enhörningshuvud och stjärnor på den (det här var andra gången jag skar i en pumpa, och det var lite svårt att inte skära rakt igenom), sen har jag torkat kärnorna, och resten av köttet väntar på att få bli tillagat. Det lutar åt någon soppa, hoppas jag kan få tips på nåt gott recept bara. 

 
 
Dagens lunch = gårdagens middag. Mums!
 
 
Visa fler inlägg