Ingredienser ca 20 st:

75 g osaltat smör
2 st bananer, mosade
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 tsk kardemumma
2 dl vällingpulver
2 tsk bakpulver

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält smöret och låt svalna något.
  • Mosa bananerna med en gaffel i en bunke.
  • Blanda ner ägget och mjölken.
  • Blanda malen kardemumma, välling och bakpulver i en annan skål eller bunke.
  • Smöra 2 muffinsformar i teflon (alt grädda i omgångar) eller förbered 20 st minimuffinsformar.
  • Blanda ner mjölblandningen i banansmeten, vispa inte.
  • Häll över smöret och blanda.
  • Skeda upp smeten i formarna, ca 1 msk i varje.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 
Jag valde att ta kanel i stället för kardemumma. 
Den första omgången jag gjorde gräddade jag direkt i muffinsplåten, andra omgången satte jag i vanliga muffinsformar i en sån plåt. Nästa gång gör jag som nr.2 direkt! 
 
 
 
Receptet kommer >>härifrån<<.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress