Skidåkning

Idag tog jag mig äntligen ut på skidorna "riktigt". Jag åkte själv under dagtid, och det var så himla skönt att ta sig ut. Elljusspåret har många backar. Både uppför och nerför såklart. Jag gav mig på 5km direkt, och tydligen har jag aldrig tagit mig runt det förut märkte jag. Tur det! För det var några rejäla backar som jag inte skulle vågat åka i om jag visste hur brant det var. Men nu när jag vet att jag klarade det bra så ska jag nog klara det igen! Två långa, branta och samtidigt svängda backar. Och i den andra backen försvann spåren en stund, så jag trodde jag skulle hamla i nåt träd. Men det gick bra! 
Två gånger ramlade jag, men inte en enda i spåret. Eftersom det är helt osandat (och jättebra före) så åkte jag ända hemifrån och hedla vägen hem igen. Första gången ramlade jag i en backe bara en liten bit hemifrån (då uppför), satte mig på knä i typ stillastående. Andra gången - samma backe (men såklart nerför) satte jag mig på rumpan på skidorna och fortsatte glida lika fort. Det måste ha sett kul ut! 
 
 
 
Mycket älgspår på spåret och runt omkring i skogen. 
 
Massor med dimma på sjön. 
 
 
 
 
Jag tog mig i alla fall 6 km! Inte direkt fort. Alla gubbar körde om mig, och det skulle även varenda 10åring gjort om det varit någon sån där. Men jag gjorde det bra ändå. Det är faktiskt inte lätt att åka skidor 😉