PMS/PMDS

Jag mår väldigt dåligt två veckor i månaden. Det är inget som syns utåt, men jag blir väldigt lättirriterad, ältar det mesta, humöret svänger snabbare än en berg- och dalbana, osv.


För ca två månader sedan var jag till en läkare som satte in antidepressiva mediciner, ganska hög dos.

Under insättningen mådde jag riktigt dåligt. Illamående, ingen aptit, och sen har vissa biverkningar fortsatt. Så som trötthet, jag orkar inte göra någonting, känner mig som en usel mamma/partner/vän/kollega. Varje vecka har jag så mycket huvudvärk minst 3-4 dagar så att jag måste ta värkmedicin direkt, annars får jag så ont att jag börjar gråta.


Jag är helt slut.


I grunden är jag en lugn person, men även väldigt sprallig ibland. Nu har jag varit stressad ganska länge. Det är det ingen som ser. Men jag känner det.


Igår pratade jag med min läkare igen, och vi bestämde att den här medicinen ska sättas ut eftersom den inte gör någon nytta för mig. Jag märker ingen förbättring runt PMSen och under övrig tid mår jag snäppet sämre än utan medicinen. Apatisk. Inte lika glad som förr, och mår fortfarande inte bra.


Jag kan i princip inte sova. Visst, jag brukar somna med barnen, men sen vaknar jag mitt i natten och kan inte somna om. När jag väl får tid att vila dagtid känner jag mig inte utvilad efteråt.


Inatt sov jag mellan 4-5 och kunde absolut inte somna om. Jag försöker vila, men det går verkligen inte. 

Nu är det dags för en massa provtagningar för att se om allt inne i kroppen är okej. Vad det än visar så hoppas jag på svar och hjälp. 

Någon fler som lider av PMS/PMDS? Kommentera gärna hur DU mår och vad du har för hjälp kring det. 

#1 - - Tina:

Har precis som du, även provat medicin som du samma symptomer 😖 inget hjälper, jättetrött, sover dåligt. Fortfarande inte fått nån direkt hjälp heller :( hoppas de löser sig då du går hjälp ❤ aldrig roligt att må såhär 😓 kramis

Svar: Åh vad tråkigt att du mår likadant! Fortsätt söka hjälp du med. ❤ Kramar
Ereeka